Joop Atsma wordt informateur in Achtkarspelen

Joop Atsma wordt de informateur in Achtkarspelen. Hij zal de coalitie-onderhandelingen gaan voeren.

Het CDA in Achtkarspelen was door FNP en GBA gevraagd om een meerderheidscoalitie te vormen. Dit omdat het de FNP, die het voortouw eerder nam, niet lukte.

Op verzoek van zijn eigen CDA die de collegeonderhandelingen leidt, houdt Atsma donderdag gesprekken met alle fracties van de gemeenteraad. Hij inventariseert welke combinaties van partijen zij geschikt vinden in de nieuwe coalitie. Voor het weekeinde brengt hij verslag uit aan zijn partij. Het CDA wil Atsma ook in de arm nemen bij de formatie van een nieuwe coalitie.

Joop Atsma, woonachtig in Surhuisterveen, was van 1998 tot 2010 Tweede Kamerlid voor het CDA. In 2010 werd hij benoemd tot staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu in het Kabinet Rutte-I.

Lydeke Zandbergen (CDA): ,,Met Joop Atsma als informateur hebben wij alle vertrouwen in een zorgvuldig proces waarin tegelijkertijd ook doorgepakt kan worden. Het is iemand met veel ervaring in de politiek en is tegelijkertijd ook op een natuurlijke wijze verbonden met Achtkarspelen.''

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement