Jongeren sluiten zich op in Lennon-muziekbus onder de Oldehove in Leeuwarden

Aan de voet van de Oldehove staat vrijdag de John Lennon-bus. De truck is ingericht als muziekstudio en toert non-stop door Europa. Acht jonge muzikanten hebben zich er vandaag opgesloten om een hit te produceren.

De jongeren - ze kennen elkaar nog niet of nauwelijks - trekken zich vrijdag terug in de bus om met elkaar een nieuw nummer te schrijven en op te nemen, inclusief videoclip. Een team van drie Amerikaanse producers/engineers, staat de muzikanten bij.

Uit het hele land

De deelnemers komen uit het hele land. Onder hen zijn drie leden van de Leeuwarder indiepop- en funkband Fonk. Sommigen hebben een gitaar, drumset of saxofoon meegebracht. Eigenlijk hoeven ze niets mee te nemen want de bus, die bestaat uit drie studiootjes, is uitgerust met de nieuwste opnameapparatuur en in de trailer liggen alle mogelijke muziekinstrumenten opgeslagen.

Ruwe versie

Deze dag levert, wanneer de creativiteit lekker stroomt, eerst een ruwe versie van een lied op. De technici gaan het beeld en geluid vervolgens mixen en editen. Pas dan komt het eindresultaat naar buiten op (regionale) radiozenders en Youtube.

Apple

Het project is een initiatief van stichting Popsport, Friesland Pop en NEO (Never Ending Orchestra), een onderdeel van LF2018. Na Leeuwarden reist de truck door naar Apeldoorn en Den Haag. Yoko Ono Lennon en een lange rij grote sponsoren zoals Apple financieren de educatieve bus.

Clip

Aan het einde van de middag stonden de muzikanten bovenop de Oldehove om een videoclip te schieten.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement