Jeugdhulp Friesland werkt stuk goedkoper

Jeugdhulp Friesland is er vorig jaar in geslaagd de kostprijs van behandelingen met maar liefst 9 procent omlaag te brengen.

Het aantal behandelde kinderen en jeugdigen met problemen nam in 2015 met 10 procent toe, schrijft de organisatie in haar jaarverantwoording. Toch kon het jaar worden afgesloten met een wachtlijst van nul.

Jeugdhulp Friesland is een stichting die in opdracht van de Friese gemeenten specialistische jeugd- en opvoedhulp biedt. Daarbij gelden drie leeftijdscategorieën: 0 - 12 , 12 - 18 en 18 - 23 jaar. In totaal werden 2861 cliënten opgevangen en behandeld.

Omdat de verantwoordelijkheid voor jeugdzorg is verschoven van de provincie naar de gemeenten, wat gepaard ging met een bezuiniging van 15 procent, voerde Jeugdhulp een reorganisatie door. Vijftig arbeidsplaatsen gingen verloren.

Desondanks was de omzet met 53 miljoen euro nog iets hoger dan in 2014. Onder de streep kon een nettoresultaat worden genoteerd van 3,7 miljoen euro. Dat is mede te danken aan de verkoop van leegstaande panden. Ook in 2016 moet de organisatie nog een bezuinigingsronde doorstaan.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement