Jeugd Sponsor Actie van Poiesz stopgezet

De Poiesz-supermarkt in winkelcentrum Westeinde in Leeuwarden FOTO HOGE NOORDEN/JACOB VAN ESSEN

De Jeugd Sponsor Actie van supermarktketen Poiesz is per direct stopgezet. Alle deelnemende verenigingen krijgen 1000 euro.

Supermarktketen Poiesz heeft de Jeugd Sponsor Actie per direct stopgezet. ,,Wij zijn genoodzaakt de uitgifte van de Jeugd Sponsor munten te stoppen, omdat we in onze filialen handcontact zoveel mogelijk moeten vermijden.’’ De winkelketen zegt de beslissing ,,met pijn in ons hart’’ te moeten aankondigen.

Er is besloten om elke deelnemende vereniging of club 1000 euro aan sponsorgeld uit te keren. Ook het Jeugd Sponsor Gala, een grote feestelijke avond waarop de actie werd afgesloten en de cheques werden uitgereikt, gaat niet door.

Munten sparen

Vooral sportverenigingen nemen jaarlijks deel aan de actie, roepen hun leden op bepaalde producten te kopen, waarbij munten gespaard kunnen worden voor die vereniging. Ook mag elke vereniging een dag in een supermarkt staan om zijn club te promoten.

In 2018 werd er door deelnemers in Noord-Nederland ruim een half miljoen bij elkaar gespaard. De winnaar was toen zwembad De Delte in Gorredijk met 1858 euro. De bedragen die toen werden uitgekeerd varieerden van 662 euro tot 1858 euro.