Jannewietske de Vries naar Floriade

Jannewietske de Vries wordt de nieuwe algemeen directeur van de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade Almere 2022.

De PvdA-politica zou in Almere in beeld zijn gekomen vanwege haar inzet om Leeuwarden het predicaat Culturele Hoofdstad te laten winnen, net als de Floriade een evenement van internationale allure. ,,Het organiseren van een wereldevenement als de Floriade is uniek en betekenisvol", zei De Vries. ,,Het is een opgave die ik met veel plezier aanga.''

De BV Floriade moet onder leiding van de nieuwe directeur de Floriade voorbereiden. Volgens het masterplan dat voor de Floriade is gemaakt bedraagt de investering 90 miljoen, ligt het verwachte bezoekersaantal rond de twee miljoen en is economische spin-off 370 tot 410 miljoen euro. Tjitte Joustra wordt de voorzitter van de Raad van Commissarissen.

Voigt opvolger De Vries

Jannewietske de Vries was tot afgelopen voorjaar gedeputeerde van Friesland. Haar partij verloor in maart de verkiezingen en raakte daarna tijdens de coalitieonderhandelingen aan de zijlijn. Sindsdien zocht ze werk.

Ze bleef nog wel aan als statenlid, maar in december zwaait ze af. De procedure voor haar opvolging is in gang gezet. Tjerk Voigt uit Snakkerburen, eerder ook al statenlid, neemt de openvallende plaats in.

De Floriade wordt om de tien jaar gehouden. Licentiehouder en initiatiefnemer is de Nederlandse Tuinbouwraad, die de tentoonstelling aan Almere heeft toegewezen.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement