Jan Smink wint Bocuse d'Or

Jan Smink uit Wolvega heeft maandag, samen met zijn commis Sander Verhaaf, in Ahoy Rotterdam de nationale finale van Bocuse d'Or tijdens de horecabeurs Gastvrij Rotterdam gewonnen.

Smink prolongeert daarmee zijn titel. Juryvoorzitter Jonnie Boer maakte dat maandag aan het einde van de middag bekend. De jury looft het totaalplaatje van de gerechten van Smink.

Jan Smink en Sander Verhaaf werken bij De Librije in Zwolle. Zij gaan Nederland vertegenwoordigen bij de Europese Bocuse d’Or in Budapest in Hongarije in mei 2016. Daar moet het team zich samen zich walificeren om een ticket te verdienen voor de wereldfinale in januari 2017 in het Franse Lyon. Voor Smink is het de tweede keer dat hij de nationale Bocuse-titel pakt. ,,Het harde werken wordt beloond’’, was zijn eerste reactie. Hij prees verder de goede samenwerking met zijn commis.

Hoog wedstrijdniveau
De spannende finale plaatste de vakjury voor een grote uitdaging. Jonnie Boer, voorzitter van Bocuse d’Or Nederland en voorzitter van de wedstrijd jury: ,,Het niveau van deze wedstrijd was wederom hoog. We zien dat het culinaire niveau in Nederland stijgt. We verdienen een plaats bij de Europese toplanden.’’

Vijf deelnemende teams bereidden maandag, onder het toeziend oog van tientallen belangstellenden op de tribune, in maximaal vier uur en drie kwartier tijd een vlees- en visgerecht.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement