Jan Smink kwalificeert zich voor Bocuse d'Or

Chefkok Jan Smink uit Wolvega heeft zich woensdag in Boedapest gekwalificeerd voor de Bocuse d'Or. Bij de Europese finale werd hij zevende.

Die positie is ruim voldoende voor deelname aan de grote finale in Lyon in jnuari 2017. Vorig jaar werd Smink twaalfde. Hij toonde zich dan ook verheugd met het behaalde resultaat. ,,Ik zat te hopen: misschien pakken me met wat geluk de achtste plek. Maar dit? Dit is gewoon beter dan vorig jaar in Lyon!"

Smink kookte samen met commis Sander Verhaaf en coach Lars Aukema een menu met de hoofdingrediënten steur, diens kaviaar en hertenkalf. Smink maakte indruk met de presentatie. Bij zijn vleesschotel presenteerde hij een glazen hertengewei.

Het niveau lag heel erg hoog volgens meesterkok Marc van Gulick uit Beetsterzwaag, bestuurslid van het Nederlandse Bocuse-comité. Hongarije was de verrassende winnaar. De kookwedstrijd wordt over het algemeen gedomineerd door de Scandinavische landen. Zweden werd derde, Noorwegen tweede.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement