Jamila Faber nieuwe stadskunstenaar Leeuwarden

Multidisciplinair kunstenaar Jamila Faber is de nieuwe stadskunstenaar van de gemeente Leeuwarden.

Faber is dinsdagavond benoemd door het college van b. en w. van de gemeente Leeuwarden en draagt de titel in 2017 en 2018.

De jury, bestaande uit voormalig stadsdichter Arjan Hut, journalist Diane Romashuk en schrijfster Annemarie Lindeboom, roemt Faber om haar creativiteit. ,,Ze is creatief en authentiek, zowel als persoon als in haar werk. Jamila is sterk in het verbinden van mensen. Zij zal met andere ogen de stad laten zien aan bewoners en bezoekers.’’

Jamila Faber wordt woensdag benoemd.

De andere genomineerden waren Sietze de Vries van Heit en Mem Media en het Kunsternaarscollectief Heksenhamer. In totaal solliciteerden 51 kunstenaars op de open sollicitatie.

[firstName], je hebt net een artikel gelezen! Nu je hier toch bent, vragen we graag je aandacht voor het volgende:

Je hebt op dit moment een gratis account. En dat is natuurlijk prima. Je hebt daarmee toegang tot een belangrijk deel van het nieuws dat onze 100+ journalisten elke dag brengen, maar je mist nu wel veel. Zo kan je niet onbeperkt onze verdiepende LC+-artikelen lezen en heb je ook geen toegang tot onze digitale krant. Zonde natuurlijk! Daarom bieden we je graag een proefabonnement aan, zodat je kennis kan maken met alle interessante extra’s die je nu mist.

Onze LC+-artikelen bieden verdieping van het nieuws. Ook de extra's van de Leeuwarder Courant vallen onder LC+, zoals bijzondere columns en commentaren. Met trots gemaakt voor de lezers die willen weten hoe het écht zit. In tekst, foto en video leggen wij uit wat het nieuws betekent voor jou en jouw omgeving.

Bekijk proefabonnementen
Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement

Aanmelden LC-nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het belangrijkste nieuws