Inwoners De Knipe kritisch over herinrichting

De Ds. Veenweg en de Meyerweg gaan op de schop. De snelheid moet lager en de weg moet veiliger. Donderdagavond konden Knypsters aannemer KWS vragen stellen.

De betreffende wegen doen vaak dienst als racebaan, zijn onveilig voor fietsers en het voormalig lintdorp mist een zogenaamde dorpse kern. Daarom pakt de gemeente Heerenveen de twee straten aan. Dorpspleinen, wegversmallingen en shared space vervangen het huidige rechte stuk. De kosten: ruim drie miljoen euro.

Klinkers

De informatieavond voor bewoners in café De Knyp had eigenlijk over de uitvoering moeten gaan, maar de vragen die bewoners hadden, gingen voornamelijk over het ontwerp waar ze zelf inspraak in hebben gehad. Het anderhalf kilometer lange stuk dat aangepakt wordt, kan als het aan de aanwonenden ligt, nog wel wat aanpassingen gebruiken.

Bewoners rondom ’t Slúske klagen over het feit dat er klinkers op het nieuwe plein komen in plaats van het hun toegezegde asfalt. ,,Klinkers zorgden eerder voor zoveel geluidsoverlast dat we er niet van konden slapen’’, klinkt het uit de zaal.

Gevaarlijk

Bakker Roel Boonstra is niet tevreden over de parkeervakken die hem toebedeeld zijn. De twaalf vakken blijven gehandhaafd, maar hij ziet ze liever parralel aan de rijbaan in plaats van haaks erop.

,,Het gaat om de veiligheid van de weggebruikers. Mensen die bij mij parkeren moeten de andere weghelft gebruiken om weg te rijden. Het wordt zo gevaarlijk en onoverzichtelijk’’, vindt hij.

Vanaf volgende week wordt de weg in delen aangepakt. De grootste stremming vindt plaats tijdens de schoolvakantie in augustus. Als alles volgens plan verloopt, zijn de straten in december klaar.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement