Inwoner Tytsjerksteradiel wint miljoen in Staatsloterij (en ook weer Postcode-prijs in Eastermar)

Een inwoner van de gemeente Tytsjerksteradiel is dinsdagavond heel blij gemaakt. Het lotnummer DI 94177 van de Staatsloterij was namelijk goed voor een miljoen euro.

De winnaar wordt verzocht zich te melden bij het kantoor van de Nederlandse loterij in Rijswijk, waar Staatsloterij onderdeel van is.

Winnaars van geldprijzen hoger dan 10.100 euro worden altijd uitgenodigd om hun prijs in ontvangst te nemen. Privacy staat bij de loterij voorop. Ook woonplaatsen worden lang niet altijd medegedeeld.

,,Pas bij plaatsen die groter zijn dan tienduizend inwoners, kunnen we het makkelijker vertellen, daar is de anonimiteit wat groter’’, aldus een woordvoerder.

Vaker in de prijzen

De prijs is de laatste jaren vaker gevallen in Friesland. In 2016 won in een maand tijd iemand uit Heerenveen en Opsterland een miljoen euro.

Eastermar

In de gemeente Tytsjerksteradiel viel begin dit jaar de hoogste Postcodekanjer ooit: 53,9 miljoen euro mochten de inwoners van Eastermar daar verdelen.

Appeltaart-prijs van de Postcodeloterij.

In Eastermar (postcode 9261) vielen zondag alle deelnemers aan de Postcodeloterij opnieuw in de prijzen: ze mogen een appeltaart ter waarde van 5 euro ophalen bij de HEMA.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement