Into The Grave blijft op Oldehoofsterkerkhof en krijgt extra podium

Metalfestival Into The Grave lonkte naar elders, maar blijft voorlopig op de oude stek: het Oldehoofsterkerkhof. Wel met een tweede podium.

Het Oldehoofsterkerkhof sloot niet direct aan bij de ambities van organisator Paul van Berlo. Hij wilde zijn festival graag laten groeien, maar zag zich juist geconfronteerd met een lagere capaciteit wegens de bouw van taalpaviljoen Obe (wegens Lân fan Taal). Vandaar dat hij ging kijken naar plekken elders: in Leeuwarden, maar ook in Heerenveen en Drachten - het vliegveld aldaar.

Blijft metalfestival Into The Grave in Leeuwarden?
Lees verder

Tweede podium

Maar voorlopig blijft het Oldehoofsterkerkhof de plaats van handeling, ook al omdat de gemeente had aangegeven dat men het festival graag voor Leeuwarden wil behouden. Wel uitgebreid met een tweede podium, dat even verderop op de Groeneweg, ter hoogte van de Popbunker bij de Prinsentuin, komt te staan. ,,Daarmee kan ik de komende twee jaar wel vooruit”, zegt Van Berlo.

Voor daarna zoekt hij samen met de gemeente naar nieuwe plekken. ,,Er is gesproken over de Werpsterhoek, of bij het nieuwe Cambuurstadion achter het WTC. Dan moeten ze alleen geen bomen op het parkeerterrein neerzetten, zoals bij het stadion in Heerenveen.” Dat zijn nog maar speculaties, benadrukt hij. ,,Als je op de kaart van de gemeente kijkt, zijn er nog genoeg groene plekken waar je zo’n festival neer kunt zetten.”

Mogelijk derde dag

Het festival wordt mogelijk volgend jaar al uitgebreid met een derde dag. Thrashmetalband Testament is al vastgelegd, het festival komt binnenkort met nieuwe namen.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement