Interview David Petraeus: 'topgeneraal door Friese koppigheid'

David Petraeus, ‘de belangrijkste generaal in het Amerikaanse leger’, is trots op zijn Friese roots. Hij vindt dat president Trump meer krediet verdient.

David Petraeus, ‘de belangrijkste generaal in het Amerikaanse leger’, is trots op zijn Friese roots. Hij vindt dat president Trump meer krediet verdient.

Petraeus, een van de meest gedecoreerde militairen in de Verenigde Staten, geeft maandagochtend een gastcollege voor studenten van de hogescholen NHL en Stenden. Zondag bracht hij een bezoek aan Franeker, waar zijn vader Sixtus vandaan komt. Hij bezocht onder andere het Planetarium en lunchte in de Bogt fen Guné. ‘s Middags kreeg hij een rondleiding in het Fries Museum, waar hij de tentoonstelling over Mata Hari bekeek. De inmiddels gepensioneerde generaal dankt zijn imposante carrière naar eigen zeggen voor een belangrijk deel aan zijn deels Friese dna.

Registreer gratis en lees dit artikel

Heeft u al een account? Inloggen

Door op verzenden te klikken ga ik akkoord met de algemene voorwaarden en privacy statement

Na verzenden leest u direct verder

Gefelicteerd! U bent nu geregistreerd

U kunt met deze registratie elke maand 6 plus artikelen lezen.
We wensen u veel leesplezier.

Limiet bereikt

U heeft de limiet van 6 plusartikelen voor deze maand bereikt. Op de eerste dag van de volgende maand vullen we het tegoed weer aan. Of neem een abonnement voor onbeperkte toegang.

of koppel uw abonnement

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement