Ineens zijn er bouwvakkers bij rotte kies Leeuwarden: klus moet dit jaar af

Lange tijd lag de bouw stil op de oude locatie van automatiek Tromp op het Ruiterskwartier. Deze week zijn eindelijk de palen geslagen.

Het Leeuwarder Ruiterskwartier kent al lange tijd twee bouwplaatsen waar niets gebeurt. Het meest opvallend is de plek waar bioscoop Pathé ooit lijkt te willen bouwen. Aan de overzijde van de straat staan echter ook al opvallend lang bouwhekken rond een glibberig terreintje. Daar stond vroeger automatiek Tromp.

Onenigheid

Het oude pand werd in 2011 gekocht door Okele van der Kam, van het gelijknamige modebedrijf. Hij wilde het oude pand laten vervangen door nieuwbouw met horeca beneden en appartementen boven.

De plannen verzandden echter jarenlang in een strijd met de gemeente, die in eerste instantie de historische onderdelen van het gebouw had willen sparen.

Later volgde onenigheid over andere onderdelen van het plan. Het oude pand werd vorig jaar afgebroken, maar daarna was er lange tijd geen enkele activiteit meer te zien.

Vijf maanden bouwtijd

Dat duurde tot vorige week, toen er ineens bouwvakkers op het terrein verschenen. In de stromende regen begonnen ze met de plaatsing van bouwpalen.

,,Nu is het werk opnieuw stilgelegd’’, zegt Van der Kam. Nog steeds is de planvorming niet helemaal rond met de gemeente. Van der Kam gaat er wel van uit dat voltooiing dit jaar nog lukt. ,,Vanaf dit moment hebben we nog zo’n vijf maanden bouwtijd nodig.’’

Het is de bedoeling dat restaurant El Toro de begane grond en eerste verdieping in gebruik neemt. Verder komen er drie appartementen.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement