Inbrekers roven in Stiens maaimachinezaak leeg

Inbrekers hebben de maaimachinezaak Gardenrobots in Stiens deze week volkomen leeggeroofd. ,,Het is echt bizar’’, zegt eigenaar Simon Vennema.

Het bedrijf verhuisde begin dit jaar naar de Seerob op het Stienser industrieterrien. Toen Vennema hier woensdagochtend arriveerde, stond er vrijwel niets meer. De showroom was leeg en dieven bleken zelfs zijn koffiezetmachine, computer en stofzuiger te hebben meegenomen. ,,En we ontdekken nog steeds nieuwe dingen die missen. Een klant wilde een bladblazer huren. Toen ik die wilde halen, bleek hij ook weg.’’

De inbrekers vernielden het hek, sloegen een ruit kapot en moeten hierdoor het pand zijn binnengekomen. ,,We hoorden uit de buurt dat er honden blaften en dat de politie er zelfs nog een rondje heeft gereden, maar er werd niets gezien’’, zegt Vennema. De politie maakte deze week geen melding van de inbraak.

Er verdwenen zo’n twaalf robotmaaiers, evenals een stel bosmaaiers, kettingzagen, een zitmaaier en gereedschap. De schade loopt in de vele tienduizenden euro’s. Vennema was wel verzekerd, maar zijn bedrijf stond de afgelopen dagen praktisch stil, simpelweg omdat er geen materiaal meer voorhanden was. Er wordt nu hard gewerkt aan nieuwe voorraad.

Gereedschapsroof is een grootschalig probleem in het Noorden. Een jaar geleden werden nog twee Harkemasters veroordeeld voor ruim veertig van zulke diefstallen.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement