In oud kantoor Noordvliet in Leeuwarden komen 28 woningen

Het voormalige gebouw van BWL en later UPC aan het Noordvliet 353 in Leeuwarden wordt verbouwd en uitgebreid voor 28 appartementen.

Lautenbag Architectuur uit Hindeloopen heeft hiervoor een bouwplan ingediend bij de gemeente. Het gebouw werd tot eind jaren tachtig gebruikt door corporatie BWL. Daarna trok de stichting Kabel Televisie Leeuwarden erin, voorloper van Telekabel, UPC en Ziggo.

Lautenbag nam samen met een bouwbedrijf het initiatief voor het huidige verbouwplan. ,,De voorzijde houden we in stand, het is oorspronkelijk een ontwerp van Abe Bonnema’’, zegt architect Diana Lautenbag. Bonnema’s bureau tekende in de jaren zeventig en tachtig verschillende van deze complexen langs het Vliet voor het gemeentelijk woningbedrijf en Beter Wonen Leeuwarden. Een soortgelijk complex ernaast is enkele jaren geleden al verbouwd voor bewoning.

In het te sparen deel aan de voorzijde komen tien appartementen. Het achterste deel aan de Tichelstraat maakt plaats voor aansluitende nieuwbouw, waarin achttien woningen gepland staan. Hier tekende Lautenbag antracietkleurige gevels. Het gehele complex telt drie bouwlagen. ,,We mikken op huur in het middensegment’’, zegt Lautenbag. Als alles meezit zou halverwege volgend jaar gewoond kunnen worden in het complex.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement