In memoriam: Grietje Gall-Weening, Franeker uitsmijtoma

Ze was een begrip in Franeker. Grietje Gall-Weening, die op 12 september op 94-jarige leeftijd overleed, werd altijd in één adem genoemd met discotheek Don Pedro van de familie Klooster. Ze was er tot haar 78ste portier en maakt voor veel Franekers deel uit van hun jeugd. Op de Facebookpagina van Don Pedro, dat in 2000 de deuren sloot, wordt volop getreurd over het heengaan van ‘oma’.

Met portierswerk startte Grietje in 1969, toen haar schoonzoon Jappie Klooster in de binnenstad van Franeker een bar-dancing begon. Dit werd al snel discotheek Don Pedro. De portier stopte onverwacht. De geboren Harkemase bood aan om in te vallen en is nooit meer bij de deur weggegaan. Omdat de kinderen van Jappie, Peter (later Pedro), Mona en Jolanda haar als kleinkinderen natuurlijk oma noemden, nam het personeel dit over en daarna de gasten.

Registreer gratis en lees dit artikel

Heeft u al een account? Inloggen

Door op verzenden te klikken ga ik akkoord met de algemene voorwaarden en privacy statement

Na verzenden leest u direct verder

Gefelicteerd! U bent nu geregistreerd

U kunt met deze registratie elke maand 6 plus artikelen lezen.
We wensen u veel leesplezier.

Limiet bereikt

U heeft de limiet van 6 plusartikelen voor deze maand bereikt. Op de eerste dag van de volgende maand vullen we het tegoed weer aan. Of neem een abonnement voor onbeperkte toegang.

of koppel uw abonnement

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven