In Nieuwebrug geen plek voor pandjesbaas

Als het aan de bezwarencommissie van Heerenveen ligt, komt er geen vergunning voor kamerverhuur in het pand Leeuwarderstraatweg 220 in Nieuwebrug.

De bezwarencommissie is ingeschakeld omdat de beoogde koper en omwonenden een geschil hebben. Het college van burgemeester en wethouders had in april de vergunning toegezegd mits de aanvrager in gesprek zou met omwonenden. Dit liep spaak.

De gemeente wist niet dat de Heerenvener er nog niet in geslaagd is het pand daadwerkelijk te verwerven. Alleen de vergunningaanvraag die hij gedaan heeft, was bekend.

Emoties voeren boventoon bij behandeling

Het bezwaar waar de commissie zich maandagavond over boog, was ingediend door een groep bewoners die het niet ziet zitten dat de pandjesbaas in kwestie zijn imperium uitbreidt. De emoties voerden de boventoon tijdens de behandeling.

De man wil een grote woonboerderij, die op advertentiesite Marktplaats voor 295.000 euro te koop staat, ombouwen tot twaalf wooneenheden. Hiervoor is een omgevingsvergunning nodig op naam van de koper van het pand. Omdat de koop nog niet rond is, ziet de commissie de man niet als belanghebbende.

Het belang van de omwonenden is niet genoeg meegenomen, vindt juridisch adviseur Maaike Witteveen. ,,Het gaat niet om een woning in de dorpskern.’’

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement