Illegaal asbest gedumpt bij Munnekezijl

Aan de Hooge Zuidwal bij Munnekezijl is afgelopen weekend 200 tot 250 vierkante meter asbest gedumpt op een terrein dat wordt gehuurd door proefboerderij Kollumerwaard.

De asbest werd zondagochtend rond 6.00 uur gevonden door een medewerker van Staatsbosbeheer. Philip Kramer, beheerder van de proefboerderij waar onderzoek wordt gedaan naar (poot)aardappelen en suikerbieten, was zaterdagavond rond 21.00 uur nog langs de locatie gereden. Toen lag er niets.

De plek is met linten afgezet. Een strafrechtelijk onderzoek wordt gestart.

De asbest is zeer waarschijnlijk vervoerd met een kiepaanhanger. Dat is op te maken uit de manier van storten. Gezien de hoeveelheid, moet dat een grote kiepaanhanger geweest zijn. Het vermoeden bestaat dat het afkomstig is van een varkens- of kippenhok.

Om de dumpers te vinden, worden camerabeelden uit de omgeving opgevraagd. Ook hopen de gemeente Kollumerland c.a. en de proefboerderij dat getuigen zich bij hen zullen melden.

Als de dader niet wordt gevonden, draait de proefboerderij op voor de opruimkosten. Die liggen tussen de 4000 en 5000 euro.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement