IepenUP begint zoektocht naar Fries woord voor vagina

In het Nederlands wordt het woord poenie nu ook gebruikt, maar Friesland is nog op zoek: een mooier woord voor 'vagina' (Fries: 'fagina'). IepenUP Live en Omrop Fryslân schrijven daarom een wedstrijd uit om het beste Friese woord te vinden.

Poenie

Het NPO Radio 2-programma De Wild in de Middag hield in december een wedstrijd om een ander Nederlands woord voor vagina te verzinnen. Met een derde van de stemmen van luisteraars bleek poenie het populairste woord te zijn. Nu mogen Friezen een andere vertaling verzinnen.

Ze krijgen vijf dagen om een mooier woord te bedenken en in te sturen. Dat kan via de Facebook-pagina van Omrop Fryslân of (anoniem) via een bericht in de app van Omrop Fryslân. De aftrap voor de namenwedstrijd is op woensdag 20 februari in het radioprogramma 'De middei fan Fryslân' op Omrop Fryslân.

Het winnende woord wordt bekendgemaakt tijdens IepenUP Live: De Grote Vaginavond, op woensdag 27 februari in Neushoorn. De talkshow staat helemaal in het teken van het vrouwelijke geslachtsdeel en kan ook via een livestream gevolgd worden.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement