Identiteit slachtoffers bootongeluk bekend, schipper aangehouden

Bij een ongeval met een boot aan de Nieuwe Willemskade in Harlingen zijn zondagmiddag drie mensen overleden. Het gaat om drie mannen van 19, 43 en 84 uit het Duitse Amberg. De 51-jarige schipper is door de politie aangehouden. Hij is als eigenaar verantwoordelijk voor zijn boot.

De mast van het schip is afgebroken en viel op de slachtoffers.

Het gaat om de klipper Amicitia, een boot van het bedrijf Wadcharter uit Leeuwarden. Wadcharter verhuurt twee klippers: De Amicitia en De Alexandra. De boot waar het ongeluk op is gebeurd telt twee masten en zeven tweepersoonshutten.

FOTO PETER JONGEJANS
FOTO PETER JONGEJANS

Vlak voor de boot rond 13.50 de haven van Harlingen binnen kwam gevaren, brak een van de twee masten af. Daardoor zijn drie mannen overleden. Er is nog geprobeerd de slachtoffers te reanimeren. De drie stoffelijke overschotten zijn rond half vijf met een hoogwerker van boord gehaald. De mannen, familie, komen uit Duitsland.

Er waren 14 mensen aanwezig op de boot, 12 familieleden en twee schippers. De 11 mensen die het ongeluk overleefd hebben, zijn zover bekend niet gewond en worden opgevangen op het politiebureau in Harlingen. Daar is slachtofferhulp aanwezig.

Volgens burgemeester Roel Sluiter zijn er bij het ongeval geen kinderen overleden. Hij noemt het een vreselijk drama. Volgens de burgemeester is de voorste mast van het schip in een klap afgebroken. De oorzaak is onduidelijk. De familie was op weg terug naar huis van een vakantie.

Bekijk hieronder de video of klik hier.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement