IJzel zorgt voor afgelastingen

De gladheid maakt dat er dinsdag in de hele provincie van alles wordt afgelast.

's Ochtends sneuvelde de vergadering van het Leeuwarder college van burgemeester en wethouders. ,,Heb je ineens een vrije dag'', twitterde wethouder Harry van der Molen.

Achtkarspelers die zich vanavond tegoed hoopten te doen aan gemeentelijke bitterballen, moeten andere plannen maken. De nieuwjaarsreceptie van de gemeente gaat niet door. ,,Naar aanleiding van de slechte weersomstandigheden.''

In heel Noord-Nederland wordt een groot deel van de rijexamens afgelast. Later op de ochtend wordt per uur bekeken welke examens wel door kunnen gaan.

Bij de rechtbank Noord-Nederland worden dinsdag alle zittingen afgelast.

Bij vv Oerterp gaan dinsdag de voetbaltrainingen niet door.

Ook de nieuwjaarsrecepties van de gemeentes Ameland en Schiermonnikoog gaan vanwege de gladheid niet door. De receptie op Schier is verplaatst naar maandagavond 11 januari.

De nieuwjaarsreceptie in Dokkum gaat ook niet door. Aan de nieuwjaarsspeech van burgemeester Marga Waanders valt evenwel niet te komen; die wordt in de loop van deze week via de media verspreid.

In Joure vanavond eveneens geen feestje: de gemeentelijke nieuwjaarsreceptie van De Fryske Marren gaat niet door. En ook in Wolvega geen gezellig gemeentelijk samenzijn: ook daar sneuvelt de receptie vanwege de gladheid.

Zelfs de gemeenteraad in Drachten sneuvelt vanwege de gladheid; de raadsleden kunnen thuisblijven. In Súdwest-Fryslân gaat de commissievergadering niet door.

Wie zijn kerstboom in de gemeente Leeuwarden al heeft afgetuigd om hem woensdag 6 december aan de straat te kunnen zetten, moet nog even wachten. In de hele gemeente gaat het kerstboom ophalen niet door; het is verplaatst naar vrijdag.

Ook het nieuwjaarsconcert van het Noord Nederlands Orkest gaat niet door. ,,Het is op dit moment niet verantwoord om zowel de musici als de gasten de weg op te laten gaan'', schrijft De Lawei, waar het concert plaats zou vinden, op hun website.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement