IJshockeyhal in Heerenveen mogelijk eerder weer open: 'Dat kin noch altyd'

De ijshockeyhal van Thialf in Heerenveen gaat mogelijk eerder dan gedacht weer open. Er is maandag overleg geweest. Voorzitter Henk Hoekstra van ijshockeyclub Unis Flyers sloot hierna niet uit dat zijn club zaterdag 22 december ‘gewoon’ in de eigen hal kan aantreden tegen Amsterdam.

Donderdag moest de ijshockeyhal op last van de gemeente Heerenveen per direct dicht, voor onbepaalde tijd. De veiligheid was niet langer gewaarborgd. De sluiting zou zeker een maand duren, aldus burgemeester Tjeerd van der Zwan. Oftewel: zeker tot 6 januari.

De gemeente kon vorige week ‘niet met zekerheid zeggen’ dat de constructie veilig is. Het was onduidelijk of de muren nog stabiel genoeg zijn. Bij een krachtige wind beweegt de hal licht.

Maandag heeft een eerste spoedonderzoek plaatsgevonden. Er is veel informatie verzameld en er is al flink gerekend, vernam Hoekstra maandag aan het einde van de middag van de burgemeester. Dat rekenen gaat nog even door.

Woensdag duidelijkheid

De Flyers-voorzitter is na het overleg hoopvol. Hij denkt dat er woensdag meer duidelijkheid komt. Mochten de benodigde extra werkzaamheden inderdaad te overzien zijn, dan zouden de Flyers 22 december thuis in Heerenveen kunnen spelen. ,,Dat kin noch altyd.’’

Zo niet, dan is er een alternatief, aldus Hoekstra. De club speelt dan op vrijdagavond 21 december in de Elfstedenhal in Leeuwarden tegen Amsterdam.

Eerder werd al bekend dat de eerstvolgende thuiswedstrijd van de Flyers, die van zaterdag 15 december tegen het Belgische Herentals, wordt verplaatst naar een datum in januari. Trainen doen de Flyers zolang in Leeuwarden.

‘Dêr binne wy bliid om’

Voorzitter Hoekstra was donderdag behoorlijk pissig over de plotselinge sluiting van de hal. Vervolgens eiste hij dit weekend snel duidelijkheid. Die volgt dus hoogstwaarschijnlijk de komende dagen. ,,Dêr binne wy bliid om.’’

Burgemeester Van der Zwan en Thialf-baas Marc Winters hebben Hoekstra maandag beloofd hem dagelijks een of meerdere updates te geven van de situatie. ,,Der sit no ‘vaart’ yn, dat is moai. Dat moast ek wol even, fûn ik.’’

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement