Huurders trekken weg uit het Aquaverium in Grou

Architect Gunnar Daan ontwierp het Aquaverium als een schip van staal en glas. foto LC Arodi Buitenwerf

Opnieuw lijkt het Aquaverium in Grou in moeilijk vaarwater te zijn gekomen. De laatst overgebleven huurders kondigen hun vertrek aan.

Er gaan al lange tijd geruchten over onmin. Eigenaar Komen Vastgoed uit Heerhugowaard zou andere plannen met het Aquaverium hebben en zijn huurders er een voor een uit willen werken. Eerder kondigde het balkanrestaurant Garajevska Barka al aan op zoek te zijn naar een nieuwe locatie en nu kondigt ook Jachtbemiddeling Sneekerhof zijn vertrek aan.

Eigenaar Harry Oude Luttikhuis vertelt dat er op dit moment nog tachtig sloepen, zeiljachten en motorboten in de hal liggen. ,,Maar ik heb het wel gehad met dat gezeur over het Aquaverium. Ik trek mijn eigen plan. Ik ga op zoek naar een nieuw onderkomen. Morgen zit ik bij de gemeente om daar over te praten.’’ Zijn showroom blijft voorlopig alleen op afspraak open.

Permanente watersportbeurs

Voor verdere vragen verwijst Oude Luttikhuis door naar directeur Antoon van Buren van Komen Vastgoed. Die heeft vooralsnog niet op vragen van deze krant gereageerd.

Het markante pand langs de A32 werd in 1999 door architect Gunnar Daan ontworpen als een permanente watersportbeurs, met een jachthaven en plaats voor vijftien watersportbedrijven. Bij zijn ontwerp had Daan een enorm schip van metaal en glas voor ogen, met zes masten. Toenmalig bouwbedrijf Westerbaan bouwde de architectonische blikvanger destijds voor 25 miljoen gulden (ruim 11 miljoen euro).