Huisarts blijft in Minnertsga dankzij lening gemeente Waadhoeke

Minnertsga krijgt een lening van 50.000 euro van de gemeente Waadhoeke om een praktijk voor de nieuwe huisarts te kunnen bouwen.

Een motie, ingediend door de ChristenUnie, werd gisteren door alle partijen gesteund. Voorafgaand aan de raadsvergadering had de werkgroep, die de huisvesting regelt, ingesproken en de noodkreet geuit dat het dorp anders zonder huisarts komt te zitten. De huidige stopt per 1 januari 2019, de nieuwe trekt niet in de bestaande praktijk.

Om deze nieuwe huisarts onderkomen te bieden, wil Minnersga het dorpsgebouw de Doarpsfinne uitbreiden. Hiervoor is 300.000 euro nodig, waarvan 250.000 euro is toegezegd, grotendeels uit eigen dorp. Het college weigerde tot nu toe de resterende 50.000 euro als subsidie te geven.

Staatssteun

Volgens wethouder Caroline de Pee dreigt het gevaar van staatssteun. Het college ziet de huisarts als een commerciële partij die door een subsidie van de gemeente lagere huur kan betalen. Daar kan de gemeente niet aan bijdragen. Door de motie om te zetten in een verzoek om een lening kan er wel bijgedragen worden. Net op tijd: de huisarts wil volgende week zekerheid.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement