'Hou je ogen open' en '1,5 meter = niet ok!': deze spandoeken hangen opeens in Friesland

FOTO CAMJO MEDIA/JARING RISPENS

In Friesland hingen zaterdagochtend op meerdere plekken spandoeken met daarop protestteksten tegen de anderhalvemetersamenleving. Op veel spandoeken staat daarnaast ook de hashtag #DeBuren.

De doeken bevatten teksten als ‘Hello corona goodbye world’ (Sint Jacoboparochie), ‘wanneer onrecht recht wordt is verzet een plicht’ (bij Sportstad Heerenveen), ‘1,5 meter = niet ok!’ en ‘Samen is het nieuwe alleen’ (Sint Annaparochie) en ‘wij zeggen nee tegen 1,5 meter samenleving’ (Wommels). Ze waren onder andere aan bruggen, aan komborden en in bushokjes opgehangen.

loading

Vooral in de gemeente Waadhoeke lijken de actievoerders aan het werk geweest te zijn. Daar hangen naast eerder genoemde plaatsen ook doeken in Tzummarum en Minnertsga. In Franeker is het standbeeld van De Kaatsers op de rotonde aan de Hertog van Saxenlaan voorzien van bordjes (met onder andere de tekst ‘Hou je ogen open’) en mondkapjes.

Wie er achter de actie zit is onduidelijk. Op sociale media circuleert een filmpje met foto's met nog meer spandoeken en borden met teksten. Daarin wordt de naam het FrieslandActieTeam genoemd.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Friesland
Coronavirus