Horecadienst hulpdiensten Leeuwarden: twee onwelwordingen, twee arrestaties

De hulpdiensten kregen in de nacht van zaterdag op zondag te maken met twee onwelwordingen. Daarnaast verrichtten agenten twee arrestaties en werd een 17-jarige jongen met verwondingen naar het MCL gebracht.

De 17-jarige jongen uit Leeuwarden fietste op de Nieuweweg, toen hij ten val kwam. Hij was onder invloed van alcohol. De jongen werd door ambulancepersoneel meegenomen naar het ziekenhuis.

Onwelwordingen

Hulpdiensten moesten ook in actie komen, toen een 26-jarige vrouw uit Leeuwarden bij de fietsenstalling op het Zaailand onwel werd. De vrouw was op haar achterhoofd gevallen. Na controle werd ze overgedragen aan haar eigen zorgkader.

Een 15-jarig meisje werd onwel in een kroeg aan het Ruiterskwartier. Ze was op een besloten feest, waar ze te veel had gedronken. Het meisje is met de ambulance overgebracht naar het MCL.

Gestolen scooter

Op de Wirdumerdijk werd een 18-jarige man uit Leeuwarden aangehouden. Hij reed op een gestolen scooter. De man viel door de mand omdat de scooter geen kentekenplaat had. Bij een blaastest werd duidelijk hij te veel had gedronken. Hij blies bijna vijf keer de maximaal toegestane hoeveelheid. De Leeuwarder is meegenomen naar het politiebureau.

Horecaverbod

Ten slotte werd een 23-jarige Leeuwarder gearresteerd wegens huisvredebreuk. Hij heeft een collectief horecaverbod in de binnenstad van Leeuwarden. Toch zagen agenten dat hij een café aan het Ruiterskwartier binnenliep. De man werd ingesloten en zijn horecaverbod werd verlengd.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement