Hoe kijken de recensenten van de Leeuwarder Courant terug op LF2018?

Aan het begin van LF2018 keken onze recensenten vooruit. Waar verheugden zij zich op? De een stond te popelen, de ander was sceptisch. Nu, na het officiële eindschot, kijken ze terug op dit bewogen jaar.

Holstmeer

De voorstelling in het kader van LF2018 waar ik zeer regelmatig aan terugdenk is Holstmeer. Op een zaterdagavond waren we op bezoek in de gevangenis, bij Fier en in het politiebureau. De scènes in de gevangenis waren indringend. De ‘klap’ kwam de dag daarna. In De Harmonie werd een reprise van Dansavond opgevoerd. Allemaal slimme, vrolijke, frisse, Friese jongeren die bezig waren met hun passie. Dat leverde een podium en orkestbak vol jeugd op die al jaren toneelspelen bij jeugdtheaterschool Meeuw, die muziek maken bij het Frysk Jeugd Orkest of een dansopleiding volgen. Voor alle jongeren kan theater een prachtige en zinvolle manier zijn om zich te uiten, maar wat is het verschil tussen de kansen die de meiden van Fier krijgen toch onmetelijk groot. Door Holstmeer werd ik nog eens flink met mijn neus op die feiten gedrukt.

Registreer gratis en lees dit artikel

Heeft u al een account? Inloggen

Door op verzenden te klikken ga ik akkoord met de algemene voorwaarden en privacy statement

Na verzenden leest u direct verder

Gefelicteerd! U bent nu geregistreerd

U kunt met deze registratie elke maand 6 plus artikelen lezen.
We wensen u veel leesplezier.

Limiet bereikt

U heeft de limiet van 6 plusartikelen voor deze maand bereikt. Op de eerste dag van de volgende maand vullen we het tegoed weer aan. Of neem een abonnement voor onbeperkte toegang.

of koppel uw abonnement

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement