Hoe de Wadden een nieuw muziekstuk inspireren

Erik Woltmeijer schrijft een speciale compositie voor het Waddengebied. In opdracht van Never Ending Orchestra en Sense Of Place.

Het is de bedoeling dat het stuk straks bij allerlei evenementen speciale gelegenheden, al of niet met de Wadden als locatie of thema, gespeeld wordt door verschillende hafabra-korpsen. Het stuk symboliseert de Wadden en brengt er tegelijk een ode aan. Het wordt een ,,modern, stoer en eigentijds stuk, met een licht theatrale inslag”.

Toegankelijk voor iedereen

‘Waddencompositie’ is de werktitel, over een echte titel wordt nog nagedacht. Om het instuderen door de verschillende korpsen te vergemakkelijken wordt het stuk niet heel moeilijk om te spelen. Ook voor de luisteraar wordt het toegankelijk.

Als het stuk ‘opgeleverd’ wordt, heeft het nog geen definitieve vorm. Het is nadrukkelijk de bedoeling dat het verder ontwikkeld wordt, door bijvoorbeeld uitbreiding met tekst en zanglijnen. Ook versies in andere genres en verdere ‘crossovers’ behoren tot de mogelijkheden.

Erik Woltmeijer is betrokken bij het Wageningse theatercollectief De Waterlanders en schrijft vooral muziek voor theatervoorstellingen en dergelijke.

Samenwerkingsverband voor talentontwikkeling

Never Ending Orchestra is een samenwerkingsverband van allerlei instellingen, zoals Keunstwurk, CityProms, Fryslân Pop, Popfabryk, SAKO en OMF. Het is opgezet in het kader van Culturele Hoofdstad, met talentontwikkeling als voornaamste doel.

Sense Of Place, met Oerol-oprichter Joop Mulder aan het roer, wil allerlei culturele landschapsprojecten ontwikkelen in het Waddengebied. Beide instellingen presenteren deze compositie als onderdeel van de ‘legacy’.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement