Himmelwike: alle rotzooi uit de vaart

Medewerkers van de gemeente Leeuwarden dreggen naar rotzooi op de bodem van de vaart langs de Euterpestraat in het Valeriuskwartier.

Donderdag was de officiële start van de Himmelwike 2016, waarbij basisschoolkinderen uit de gemeente Leeuwarden een week lang zwerfafval gaan opruimen.

Op verzoek van de wijken wordt de actie dit jaar gehouden in de wijken Westeinde en Valeriuskwartier. Naast vierhonderd leerlingen doen er vijftig vrijwilligers en professionals mee. Woensdag werd er al grofvuil ingezameld uit deze wijken.

Tot en met volgende week gaan ruim 2600 kinderen van dertig scholen uit de stad en omliggende dorpen de straat op om zoveel mogelijk rommel op te ruimen.

[firstName], je hebt net een artikel gelezen! Nu je hier toch bent, vragen we graag je aandacht voor het volgende:

Je hebt op dit moment een gratis account. En dat is natuurlijk prima. Je hebt daarmee toegang tot een belangrijk deel van het nieuws dat onze 100+ journalisten elke dag brengen, maar je mist nu wel veel. Zo kan je niet onbeperkt onze verdiepende LC+-artikelen lezen en heb je ook geen toegang tot onze digitale krant. Zonde natuurlijk! Daarom bieden we je graag een proefabonnement aan, zodat je kennis kan maken met alle interessante extra’s die je nu mist.

Onze LC+-artikelen bieden verdieping van het nieuws. Ook de extra's van de Leeuwarder Courant vallen onder LC+, zoals bijzondere columns en commentaren. Met trots gemaakt voor de lezers die willen weten hoe het écht zit. In tekst, foto en video leggen wij uit wat het nieuws betekent voor jou en jouw omgeving.

Bekijk proefabonnementen
Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement

Aanmelden LC-nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het belangrijkste nieuws