Hete Soep: Blikstiender dat smakket poerbêst

Bûter, brea en griene tsiis, wa dat net sizze kin... komt er niet in. Zo’n examen Fries had ik verwacht bij binnenkomst. Want op de menukaart van restaurant Noflik, op de driesprong in Easterein, prijken allemaal Friese namen en zegswijzen boven de gerechten.

Een greep: voorgerechten als Bjusterbaarlik en Skûtel fol. Hoofdgerechten als Frysk bloed tsjoch op, Sa gear as bûter, In skoander miel en Skjin oan ’e heak. Desserts als Wite wiven en snobbersguod.

Registreer gratis en lees dit artikel

Heeft u al een account? Inloggen

Door op verzenden te klikken ga ik akkoord met de algemene voorwaarden en privacy statement

Na verzenden leest u direct verder

Gefelicteerd! U bent nu geregistreerd

U kunt met deze registratie elke maand 6 plus artikelen lezen.
We wensen u veel leesplezier.

Limiet bereikt

U heeft de limiet van 6 plusartikelen voor deze maand bereikt. Op de eerste dag van de volgende maand vullen we het tegoed weer aan. Of neem een abonnement voor onbeperkte toegang.

of koppel uw abonnement

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement