Hete Soep: Amicaal sateetje in Leeuwarden

De toon is gezet als we ’s middags bellen om te reserveren. Enthousiast klinkt het aan de andere kant van de lijn: ,,Nou, wat leuk dat jullie komen, tot vanavond hè!’’ De opgewekte stem herhaalt ook nog even mijn voornaam. Zo’n handig dingetje om de ander te laten weten dat je goed geluisterd hebt, belangstelling toont. Maar waarmee je wél moet oppassen, want doe je het te vaak, dan klinkt het alleen nog maar als een trucje en wordt het irritant.

Dát gevoel is er nu nog niet. De aanstekelijke opgewektheid stemt vrolijk. De eerste punten zijn binnen voor Keukencafé Talk of the Town. Een blik op de facebookpagina versterkt de positieve stemming: foto’s van gezellige drukte, mooie gerechten – voornamelijk saté – trendy krijtbordenkunst aan de wand en aankondigingen van events met nieuwsgierig makende titels als de slimme, stoere poezenquiz. Duidelijk is: dit is geen doorsnee restaurant of eetcafé. Meer een echte kroeg waar ook gegeten kan worden, zoals we die vaker zien opduiken de laatste tijd. Een café met een keuken, dus de naam keukencafé lijkt volkomen terecht.

Registreer gratis en lees dit artikel

Heeft u al een account? Inloggen

Door op verzenden te klikken ga ik akkoord met de algemene voorwaarden en privacy statement

Na verzenden leest u direct verder

Gefelicteerd! U bent nu geregistreerd

U kunt met deze registratie elke maand 6 plus artikelen lezen.
We wensen u veel leesplezier.

Limiet bereikt

U heeft de limiet van 6 plusartikelen voor deze maand bereikt. Op de eerste dag van de volgende maand vullen we het tegoed weer aan. Of neem een abonnement voor onbeperkte toegang.

of koppel uw abonnement

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement