Het verhaal van raadslid Erwin Duursma, verdacht van betrokkenheid bij drugshandel: 'Ze komen met 20 man je huis binnen'

D66-raadslid Erwin Duursma ontkent betrokken te zijn geweest bij drugshandel.

D66-raadslid Erwin Duursma (47) ontkent dat hij betrokken is geweest bij drugshandel. ,,Je denkt: wat doe ik hier?''

De wietolie die bij hem thuis was aangetroffen door de politie was bedoeld voor medicinaal gebruik voor zijn vrouw en schoonmoeder. Duursma, woonachtig in Mûnein, blikt in een interview met de Leeuwarder Courant terug op een bewogen week. Het feit dat hij wordt verdacht, doet hij af als ,,heel heftig, omdat het niet zo is''.

,,Je wordt in staat van beschuldiging gesteld en daar kun je je op verdedigen. Het heeft impact, ze komen met twintig man je huis binnen, en je zit twee dagen in de cel in alle beperkingen. Je denkt: wat doe ik hier?''

Duursma, raadslid in de gemeente Tytsjerksteradiel deed maandagochtend in het openbaar zijn verhaal. Duursma ziet geen reden om af te treden als raadslid. Hij verwacht dat de verdenkingen van drugshandel en lidmaatschap van een criminele organisatie geen stand houden.

Hells Angels

Duursma zegt dat hij aangehouden is vanwege het feit dat hij bevriend is met mensen die bij de Hells Angels zitten. Hij komt voor in een aantal telefoontaps van de politie. Duursma verkreeg de wietolie naar eigen zeggen van iemand die tot de groep verdachten behoort. Het afdelingsbestuur van D66 heeft al aangegeven overtuigd te zijn van Duursma's onschuld.

Interview

Het hele interview beluisteren? Dat kan hieronder (appgebruikers klikken hier).

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement