Het spoor in de steigers: zo reis je tussen Leeuwarden en Groningen

Het spoor tussen Leeuwarden en Groningen wordt de komende tijd flink aangepakt. Vanaf 16 oktober is het niet mogelijk om met de trein van en naar de provinciehoofdsteden te reizen. Hoe dan wel?

Omdat er een extra sneltrein tussen Leeuwarden en Groningen gaat rijden, vinden er grote werkzaamheden plaats. Van 16 tot en met 28 oktober is er geen treinverkeer mogelijk op het traject Groningen-Buitenpost.

Reiziger gaat het nu merken: werk aan de rails
Lees verder

Vanuit Leeuwarden kun je nog gewoon met de trein naar Buitenpost. Vanaf daar moeten reizigers in de klaarstaande bussen stappen. Niet elke bus stopt op alle stations tussen Buitenpost en Groningen. Twee keer per uur is er een zogenaamde snelbus, die reizigers vanaf Buitenpost direct naar Groningen rijdt (dienstregeling). Studenten die naar het Zernike-complex willen, kunnen van 07:20 uur tot 9:20 uur in Buitenpost op de bus stappen die direct naar de Groninger campus rijdt.

Waar staan de bussen?

Het is de bedoeling dat de bussen recht tegenover de treinstations klaarstaan voor vertrek. Als dat niet mogelijk is - vanwege de infrastructuur - zal Arriva dit melden via posters en een route naar de halte uitstippelen.

Waarschuwing

Arriva meldt expliciet dat reizigers wel een geldig vervoersbewijs nodig hebben voor het traject dat zij afleggen. Dat betekent dus dat er gewoon moet worden in- en uitgecheckt bij de vertrek- en eindbestemming. Wie in Leeuwarden opstapt, moet niet al in Buitenpost uitchecken, maar pas in Groningen - als dat de eindbestemming is.

Geen fiets

Omdat er in een bus nou eenmaal flink minder ruimte is, kunnen reizigers geen fiets meenemen.

Dit is de dienstregeling van 16-28 oktober by Anonymous XDSH6OuW on Scribd

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement