Het is zover: zwembad De Blauwe Golf opent de nieuwe glijbanen

Tien maanden later dan gepland, maar afgelopen weekend was het zover: de twee nieuwe glijbanen bij zwembad De Blauwe Golf in Leeuwarden zijn in gebruik genomen.

BV Sport gaf meerdere indicaties over wanneer de glijbanen af zouden zijn. Eerst was het september, toen november, begin mei en later eind mei. Daarna waagde BV Sport zich niet meer aan voorspellingen.

,,Er kwamen bij de sloop van de oude glijbanen onvoorziene zaken aan het licht'', meldde coördinator zwembaden Arnold van Oostrum eerder namens BV Sport. De oude zwemtoren moest worden verhoogd en op basis van bouwtekeningen van 25 jaar geleden werd een plan gemaakt. Bij de sloop kwam men erachter dat werkzaamheden destijds ,,anders waren uitgevoerd dan op de tekeningen. Dat kun je ook niet eerder inschatten en dat was puur bouwkundig. Met de glijbanen was niets aan de hand'', benadrukt van Oostrum.

Testdagen

Sinds afgelopen woensdag kunnen zwemliefhebbers dan eindelijk gebruikmaken van de nieuwe felgekleurde glijbanen, die de oude glijbaan na 25 jaar hebben vervangen. Nog niet alle functies van de nieuwe banen werken. Zo moet het foto-element nog worden geïnstalleerd. De eerste dagen worden vooral gebruikt als testdagen. Van Oostrum: ,,Of het geluid nog harder of zachter moet, of de multimediale dingen goed zijn.''

Wat is er zo speciaal aan?

De blauw-oranje glijbaan heeft de oude gele glijbaan vervangen en heeft een speciale cone (zie foto hieronder), met als interactief element dat er een foto wordt gemaakt die je via social media kunt delen.

Een van de nieuwe glijbanen, die zwemmers deels buiten het bad brengt.

De tweede, hogere glijbaan bestaande uit de kleuren paars en blauw (de kleuren op de foto hierboven kloppen niet en betreffen een eerdere schets. Na ingrijpen van Hûs en Hiem moesten de kleuren worden aangepast), begint in de verhoogde zwemtoren. Daarbij kun je een eigen thema (onder meer disco, tropische jungle, Formule 1, relaxte stand) kiezen dat voor licht- en geluidseffecten zorgt tijdens het roetsjen. Ook je snelheid wordt bijgehouden.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement