Hessel van der Kooij vecht drankboete aan

Hessel van der Kooij vecht een boete aan die hij vorige zomer kreeg, omdat bij het schenken van alcohol niet gecontroleerd werd hoe oud de klant was.

De beroemde zanger uit Hoorn wil geen toelichting geven. Maar bekend is dat donderdag de bezwaarschriftencommissie op Terschelling zich buigt over Van der Kooij zijn bezwaar tegen de boete van 1360 euro die hij in de zomer kreeg.

In zijn café De Groene Weide in Hoorn is tot twee keer toe drank verkocht aan iemand die gecontroleerd had moeten worden op leeftijd. Na de eerste keer kreeg Van der Kooij een waarschuwing, maar bij de tweede inzet van de mystery shopper overtrad de kroeg de regels opnieuw, aldus de gemeente. Toen werd de boete opgelegd.

De gemeente controleert zomers de eilander horeca op naleving van de Drank- en Horecawet. Dan zet de gemeente zo’n geheime gast met een toezichthouder in. ,,In dit geval kocht de mystery shopper die negentien jaar was alcohol’’, zegt ambtenaar Hanny Otter. ,,Alle horeca op Terschelling is vorig jaar met een brief en een voorlichtingsbijeenkomst ingelicht over deze werkwijze.’’ Volgens Otter meent Van der Kooij dat de barmedewerker in beide gevallen kon zien dat de koper van drank ouder dan achttien was.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement