Henk Deinum: ik informeerde Leeuwarder raad wel

Wethouder Henk Deinum vindt dat hij de Leeuwarder raad woensdag correct heeft geïnformeerd over het stilleggen van de plannen rond het Cambuurstadion.

Uit een mail waarover de Leeuwarder Courant beschikt, blijkt dat Deinum al op 29 december vorig jaar door Anker gealarmeerd werd over het gevaar van de Bauhaus voor het stadionplan.

Maar tegen de gemeenteraad zei de wethouder woendagavond dat hij afgelopen weekend totaal verrast was toen Anker, die het WTC financiert, hem meldde dat de ontwikkeling was stilgelegd.

Politiek rumour

Toen de mail naar buiten kwam, leidde dat tot groot politiek rumoer. Als hij al in december wist dat Anker bezorgd was, kan Deinum nu nooit verrast zijn, vonden VVD en Lijst058. Zij stelden beide dat het vertrouwen in de wethouder aan een zijden draadje hangt.

Maar volgens Deinum zelf is er niks aan de hand. ,,Ik heb tegen de raad gezegd dat ik wist dat er bezorgdheid was’’

Uit de opname van de raadsvergadering van woensdag blijkt dat Deinum de raad inderdaad informeerde, zij het omfloerst: ,,De zorg van individuen was ons informeel bekend’’, zei hij op vragen van raadslid Gijs Jacobse (GBL).

Verbaasd over tumult

Niet de mail was voor Deinum een verrassing. ,,Maar wat nieuw was, was dat er geen overeenstemming meer was over de stadionontwikkeling’’, aldus Deinum tegen de Leeuwarder Courant.

Hij verbaast zich over het tumult. ,,Wat voor motief zou ik hebben om de raad verkeerd te informeren?’’

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement