Heerenveen gaat voor tweede turnhal, alleen voor topsporters als Epke en Sanne

Turnster Sanne Wevers in actie in Heerenveen. FOTO HENK JAN DIJKS

De kans is groot dat bij het Sportstad-complex in Heerenveen een tweede turnhal komt. Hierover is donderdagavond tijdens een speciale informatiebijeenkomst gesproken. De Heerenveense gemeenteraad moet op 7 november nog wel akkoord gaan. Deze dient het volledige bedrag - 1,2 miljoen euro - op te hoesten.

De nieuwe, losstaande hal is alleen bedoeld voor topsporters, zoals Epke Zonderland en Sanne Wevers. Zij kunnen straks nog beter en vaker trainen.

De hal wordt gebouwd op de plek waar vroeger de Aldi stond, aan de zuidkant van het bestaande Sportstad-complex. De huidige turnhal, vernoemd naar Epke Zonderland, is nu vaak bomvol.

Lees ook: Topsporters willen tweede turnhal in Heerenveen

,,Het is een mooie hal, maar wij barsten uit onze voegen’’, zei Sportstad-directeur Rinse Bleeker in mei al in de LC . ,,Met een tweede hal kan het turnen naar een nog hoger niveau worden gebracht. Topsporters kunnen er 24/7 terecht.’’

Zomer 2020

De nieuwe hal kost 1,2 miljoen euro. De bouw kan snel beginnen. Als alles volgens plan verloopt, gaat de tweede turnhal in de zomer van 2020 al open. Het gaat om een zogeheten neptunushal. Die staat snel, in zes weken tijd. De ‘semi-permanente’ hal gaat zeker twintig jaar mee.

Bij de plannen werkt Sportstad samen met de gemeente Heerenveen, gymnastiekbond KNGU, NOC*NSF en sportorganisatie Topsport Noord. Sportstad is een olympisch trainingscentrum en wil dat graag blijven. Vandaar dit initiatief.