Harry Potter weer leverbaar

Het ging onverwachts snel met de nieuwe Harry Potter-boeken. De bestelde vijfhonderd exemplaren waren binnen een weekend uitverkocht.

Dat meldt Ad van Peek, directeur van boekhandel Van der Velde. Alle vestigingen – Drachten, Sneek en Leeuwarden – hadden te maken met een run op het nieuwe boek over de tovenaarsleerling: Harry Potter and the cursed child. ,,Alleen Drachten had maandag nog een paar exemplaren, maar die zijn ook al op’’, zegt Van Peek. Hij en het winkelpersoneel hadden niet verwacht dat het zo’n topdrukte zou opleveren.

Vorige week zaterdag ging het boek officieel in de verkoop. ,,Er stonden geen mensen voor de winkel te wachten toen we zaterdag opengingen, maar het was wel druk’’, zegt Van Peek. Aan het eind van het weekend was zijn voorraad op. ,,Landelijk gezien is het boek ook populair’’, zegt hij. Dat blijkt, gezien het boek ruim een week niet verkrijgbaar was bij de winkelketen. Andere winkels, zoals Bruna, verkopen het boek niet omdat de oplage relatief klein was, laat de keten weten.

,,Het verbaast mij enorm dat het zo’n hype is’’, zegt Van Peek. ,,Het is een script van een toneelstuk en ook nog in het Engels.’’ Normaal verkoopt dat volgens hem nooit zo goed als dit boek. ,,Als ik dit had geweten, had ik meer ingekocht.’’ De Nederlandse vertaling van het boek komt halverwege november uit.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement