Hij is lekker vet en smaakt veel beter dan vorig jaar. De haringparty in restaurant De Koningshof in Heerenveen vormde dinsdagmiddag traditioneel de Friese aftrap van het nieuwe haringseizoen.
Visboer Van der Schuit uit Wolvega had de eerste vaatjes zondag uit Scheveningen gehaald. Dinsdagochtend maakte William Ems met zijn schoonvader Oane en zwager Klaas van der Schuit zo’n duizend visjes schoon voor de haringparty.
,,Je krijgt er mooie witte handen van’’, zei hij. ,,En lekker zacht.’’ Het vetgehalte van de Hollandse Nieuwe is hoog door de plankton, die in overvloed in de zee aanwezig is, weet hij.
Oergezellig haringhappen samen met ondernemers en maatschappelijk betrokken organisaties #Koningshof #SuperGastvrij pic.twitter.com/B2FdJ5YLKy
— Coby van der Laan (@cobyvanderlaan) 14 juni 2016
Andere afspraak deze keer, maar volgend jaar laat ik deze heerlijkheid niet meer aan mij voorbijgaan! #koningshof https://t.co/I2jxYL0JPK
— Tjeerd van der Zwan (@VanEgters) 14 juni 2016