Haringseizoen lekker vet afgetrapt

Hij is lekker vet en smaakt veel beter dan vorig jaar. De haringparty in restaurant De Koningshof in Heerenveen vormde dinsdagmiddag traditioneel de Friese aftrap van het nieuwe haringseizoen.

Visboer Van der Schuit uit Wolvega had de eerste vaatjes zondag uit Scheveningen gehaald. Dinsdagochtend maakte William Ems met zijn schoonvader Oane en zwager Klaas van der Schuit zo’n duizend visjes schoon voor de haringparty.

,,Je krijgt er mooie witte handen van’’, zei hij. ,,En lekker zacht.’’ Het vetgehalte van de Hollandse Nieuwe is hoog door de plankton, die in overvloed in de zee aanwezig is, weet hij.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement