Gulle gever van Elfstedenkruisje voor Van der Weijden is man uit Woudrinchem

Het Elfstedenkruisje dat Maarten van der Weijden per post kreeg opgestuurd als waardering voor zijn volbrachte zwemtocht langs de elf steden is van een man uit Woudrinchem.

De man, die alleen zijn voornaam Cees wil delen, laat desgevraagd weten dat de tocht van Van der Weijden hem ontroerd heeft. ,,Ik zag op televisie hoe het zoveel mensen samenbracht. Dat is geweldig om naar te kijken en raakte me persoonlijk.”

Het kruisje lag al die jaren tussen de pennen in een bureaukastje. ,,In een mapje. Ik hoef niet te pronken met zoiets. Zelf bekijk ik hem nog wel eens, maar vrienden en kennissen weten al wel dat ik de tocht heb gereden”, vertelt hij.

Van der Weijden en Cees hebben sinds maandag nog geen contact gehad met elkaar. ,,Misschien komt dat als het wat rustiger is.” Daarmee doelt hij niet alleen op de duursporter. ,,Ik krijg zelf ook gigantisch veel reacties. Dat had ik echt niet verwacht. Maar het gaat er niet om dat ik op een voetstuk word geplaatst. Daarom ben ik ook voorzichtig met media-aandacht.”

Waar die aandacht vandaan komt? ,,Misschien vinden veel mensen dat Maarten een kruisje had moeten krijgen van de organisatie. Daar heb ik zelf niet echt een mening over. De regels zijn altijd al streng geweest. Je krijgt er ook geen als je te laat binnen bent, of een stempel kwijt bent. Dus waarom dan wel als zwemmer?”

Van der Weijden noemde op Twitter het cadeau 'enorm bijzonder'.

Lees ook: Maarten van der Weijden krijgt echt Elfstedenkruisje over de post: 'Enorm bijzonder'

[firstName], je hebt net een artikel gelezen! Nu je hier toch bent, vragen we graag je aandacht voor het volgende:

Je hebt op dit moment een gratis account. En dat is natuurlijk prima. Je hebt daarmee toegang tot een belangrijk deel van het nieuws dat onze 100+ journalisten elke dag brengen, maar je mist nu wel veel. Zo kan je niet onbeperkt onze verdiepende LC+-artikelen lezen en heb je ook geen toegang tot onze digitale krant. Zonde natuurlijk! Daarom bieden we je graag een proefabonnement aan, zodat je kennis kan maken met alle interessante extra’s die je nu mist.

Onze LC+-artikelen bieden verdieping van het nieuws. Ook de extra's van de Leeuwarder Courant vallen onder LC+, zoals bijzondere columns en commentaren. Met trots gemaakt voor de lezers die willen weten hoe het écht zit. In tekst, foto en video leggen wij uit wat het nieuws betekent voor jou en jouw omgeving.

Bekijk proefabonnementen
Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement

Aanmelden LC-nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het belangrijkste nieuws