Gulle gever van Elfstedenkruisje voor Van der Weijden is man uit Woudrinchem

Het Elfstedenkruisje dat Maarten van der Weijden per post kreeg opgestuurd als waardering voor zijn volbrachte zwemtocht langs de elf steden is van een man uit Woudrinchem.

De man, die alleen zijn voornaam Cees wil delen, laat desgevraagd weten dat de tocht van Van der Weijden hem ontroerd heeft. ,,Ik zag op televisie hoe het zoveel mensen samenbracht. Dat is geweldig om naar te kijken en raakte me persoonlijk.”

Het kruisje lag al die jaren tussen de pennen in een bureaukastje. ,,In een mapje. Ik hoef niet te pronken met zoiets. Zelf bekijk ik hem nog wel eens, maar vrienden en kennissen weten al wel dat ik de tocht heb gereden”, vertelt hij.

Van der Weijden en Cees hebben sinds maandag nog geen contact gehad met elkaar. ,,Misschien komt dat als het wat rustiger is.” Daarmee doelt hij niet alleen op de duursporter. ,,Ik krijg zelf ook gigantisch veel reacties. Dat had ik echt niet verwacht. Maar het gaat er niet om dat ik op een voetstuk word geplaatst. Daarom ben ik ook voorzichtig met media-aandacht.”

Waar die aandacht vandaan komt? ,,Misschien vinden veel mensen dat Maarten een kruisje had moeten krijgen van de organisatie. Daar heb ik zelf niet echt een mening over. De regels zijn altijd al streng geweest. Je krijgt er ook geen als je te laat binnen bent, of een stempel kwijt bent. Dus waarom dan wel als zwemmer?”

Van der Weijden noemde op Twitter het cadeau 'enorm bijzonder'.

Lees ook: Maarten van der Weijden krijgt echt Elfstedenkruisje over de post: 'Enorm bijzonder'

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement