Grote kinderrijke wijk Zuiderburen in Leeuwarden zonder huisarts

De Leeuwarder wijk Zuiderburen zit na komende jaarwisseling zonder huisarts. Huisartsenpraktijk It Kleaster beëindigt de spreekuren.

Na het vertrek in 2015 van Arts en Zorg uit Zuiderburen verzorgde huisartsenpraktijk It Kleaster uit Wytgaard drie à vier ochtenden in de week spreekuren in het gezondheidscentrum aan de Wiardaplantage. Huisarts Dré Bartels is er niet in geslaagd een waarnemer te vinden voor de locatie.”

‘Markt zit tegen’

‘In een grote wijk als Zuiderburen mag een goede eerstelijns voorziening niet ontbreken’, zo omschrijft de website van de praktijk de drijfveer voor de spreekuren in de kinderrijke wijk met zo’n 4600 bewoners. ,,De markt zit tegen. Er zijn geen waarnemers die vast gezicht willen worden”, licht Bartels toe.

Volgens Bartels zit een achtste deel van de wijkbewoners bij zijn praktijk. Zij kunnen voortaan terecht bij zijn andere spreekuurlocatie in Techum. ,,Daar gaan we de spreekuren op korte termijn uitbreiden naar elke dag.”

Huisartsentekort

Leeuwarden kampt sinds de zomer van 2017 met een huisartsentekort. Tussen de vier- en vijfhonderd mensen staan momenteel op de wachtlijst voor een huisarts in Leeuwarden.

Het aantal Leeuwarders zonder huisarts in eigen stad loopt op - en het einde is niet in zicht
Lees verder
Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement