Grote herinrichting rondweg Leeuwarden

Het verkeer op de rondweg van Leeuwarden moet deze zomer rekening houden met de ingrijpende herinrichting van de Valeriusstraat.

De drukke weg tussen het Europaplein en de Mr. P. J. Troelstraweg krijgt dit jaar hetzelfde wegprofiel als de Heliconweg verderop. De herinrichting begint komende maandag en duurt tot begin september.

Vrachtverkeer wordt tijdens het werk omgeleid. Auto’s moeten deze zomer gebruik maken van de parallelwegen, waar 30 kilometer per uur als maximum geldt.

Voor fietsers worden andere routes aangewezen, want zij zijn op de parallelroutes tijdelijk niet welkom. Zijstraten zullen een deel van de werkperiode gestremd zijn. Voor parkerende auto’s worden alternatieve plekken gezocht.

Verkeer zal vooral last hebben van de werkzaamheden rond het Valeriusplein: die worden geconcentreerd in het laatste weekeinde van augustus en het eerste weekeinde van september. Het blijft wel mogelijk om naar Stiens te rijden.

Het werk levert onvermijdelijk herrie op, waarschuwt de gemeente. Dit wordt vooral veroorzaakt door ,,het frezen van het bestaande asfalt, kabels en lussen’’.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement