Grote brand op elektrisch jacht in Sneek geblust: geen gewonden

FOTO JARING RISPENS

Er woedde zaterdagavond een grote brand op een schip in Sneek. Een ontploffing aan boord van een elektrisch plezierjacht zou daarvan de oorzaak zijn. Dat is nog niet helemaal zeker, laat de brandweer weten.

Uit voorzorg werd ook een traumahelikopter opgeroepen voor medische ondersteuning. Voor zover nu bekend zijn er echter geen gewonden gevallen en waren er geen mensen aan boord van het jacht, aldus woordvoerder Baukje de Wal van de brandweer.

De brandweer is na de melding met meerdere eenheden uitgerukt naar de Hendrik Bulthuisweg aan de Zuidoost-kant van de stad. Naast het brandweerkorps van Sneek, zijn ook de korpsen van IJlst en Joure uitgerukt.

Het jacht van meer dan tien meter lang lag bij de scheepswerf Vivante. Naast het jacht lag een ander schip met gasflessen. De brandweer heeft dat schip koelgehouden.

De brand zorgde daarnaast voor hevige rookontwikkeling door de hoeveelheid accu's aan boord. Die zorgden ervoor dat het vuur moeilijk te doven was. Accu's laten zich volgens De Wal niet blussen.

Omwonenden werd opgeroepen ramen en deuren te sluiten en ventilatie uit te schakelen.  Om 0:30 uur gaf de brandweer het sein brand meester. Het schip is gezonken. Er zijn olieschermen in het water geplaatst om vervuiling van het oppervlaktewater te voorkomen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Friesland