Grote brand bij Omrin Estafette in Sneek: loods gaat verloren

FOTO DE VRIES MEDIA

Er heeft vrijdagmiddag een grote brand gewoed bij Omrin Estafette aan de Professor Zernikestraat in Sneek. Het pand kan als verloren worden beschouwd, volgens woordvoerder Marten Klaas Brinksma van Brandweer Fryslân.

Bij de brand kwam veel rook vrij die in de wijde omgeving te zien was. Meerdere brandweerkorpsen uit de omgeving waren aanwezig om de brand te bestrijden. Vijf tankautospuitwagens en twee hoogwerkers waren betrokken bij de brandbestrijding. Ook een traumahelikopter werd opgeroepen, maar die werd gecancelled.

De brandweer meldde al snel dat iedereen uit het gebouw was. De brandbestrijding was er eerst op gericht overslag naar andere panden te voorkomen. Een naastgelegen gebouw werd uit voorzorg ontruimd, maar bleef gespaard.

Volgens Brinksma zijn enkele personen door ambulancemedewerkers onderzocht omdat ze rook hadden ingeademd. Zij hoefden niet naar het ziekenhuis.

Omstreeks 18.40 uur gaf de brandweer het sein ‘brand meester’. Bij de brand is geen asbest vrijgekomen. Wel is er nog lichte rookontwikkeling waarneembaar. Er wordt een kraan ingezet voor sloopwerkzaamheden waardoor de laatste vuurhaarden geblust kunnen worden.

Advies: houd ramen en deuren gesloten

De brandweer gaf het advies af om deuren en ramen gesloten te houden, vooral op het industrieterrein Houkesloot en de woonwijk erachter. ,,De rook trekt wel redelijk snel omhoog’‘, zei Brinksma. Toch ging er zelfs voor Leeuwarden een NL-Alert omdat de rook door de wind die kant werd opgedreven.

De kringloopwinkel zou zaterdag worden heropend na een grote verbouwing.

loading

loading

Je kunt deze onderwerpen volgen
Friesland
Video