Groot politieonderzoek in Drachten: vier vuurwapens gevonden en zes verdachten aangehouden

De politie is dinsdag in Drachten en Drachtstercompagnie al de hele dag bezig met invallen, in een omvangrijk onderzoek naar hennepproductie.

Aan het begin van de middag waren er zes aanhoudingen verricht: twee vrouwen (41 en 51 jaar) en vier mannen (28, 29, 33 en 51 jaar).

Op drie verschillende locaties in Drachten werd onder meer 80.000 euro aangetroffen en vier vuurwapens, waaronder een machinepistool.

Halverwege de middag vond de politie in een opslagbox aan De Roef een projectiel dat volgens agenten 'erg lijkt op een handgranaat'. De Explosieven Opruimingsdienst zou ter plaatse komen, maar even later bleek dat het oefenhandgranaat betrof.

Ook is er in een bedrijfspand op industrieterrein De Haven een growshop aangetroffen. In dezelfde zaak zijn dinsdag ook bedrijfsloodsen en woningen doorzocht in Lelystad en Zwartsluis.

Verdachten gezien in Ulrum

Het balletje kwam aan het rollen na verschillende anonieme tips vanuit Drachten over een 33-jarige man uit Drachten die hennep zou kweken. Niet alleen op zijn woonadres, ook op andere locaties.

Daar werd ook een 28-jarige plaatsgenoot gezien. Deze man werkte mogelijk samen met de 33-jarige man.

Tijdens het onderzoek zagen rechercheurs het duo met enige regelmaat bij een leegstaand café in het Groningse Ulrum. Het sterke vermoeden bestond dat hier een hennepkwekerij was.

Dat was inderdaad het geval. In een goed verstopte ruimte, bereikbaar via een luik onder de bar, werd een kwekerij gevonden met 250 planten.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement