Groepen op de vuist in binnenstad Leeuwarden

Twee vechtende groepen hebben de politie woensdagavond een hoop werk bezorgd in de binnenstad van Leeuwarden, waarbij agenten tot tweemaal toe hun wapenstok moesten trekken.

Rond 21:50 uur werd bij de politie melding gemaakt van een vechtpartij. Aangekomen op het Ruiterskwartier bleken de vechtersbazen al uit elkaar. Agenten spraken de partijen aan en kregen tegenstrijdige verhalen te horen. Daarop werd besloten de groepen elk een kant op te sturen.

Een van de partijen wilde nogmaals verhaal halen bij de andere groep, die via de Ipe Brouwerssteeg richting de Nieuwestad liep. De politie gaf de jongens te verstaan dat ze moesten vertrekken, maar ze bleven inlopen op de agenten die daarop hun wapenstok trokken. Zo werden de vechtersbazen weer richting het Ruiterskwartier gedreven.

Een 20-jarige inwoner van de gemeente Leeuwarderadeel begon de politie te beledigen. Toen een agent hem wilde aanhouden, rende hij weg. Hij kwam ten val en kon in de boeien geslagen worden. De rest van de groep ging zich met de aanhouding bemoeien en moest opnieuw door de politie met een wapenstok op afstand worden gehouden.

Ook een 18-jarige inwoner van Leeuwarderadeel begon de agenten te beledigen. Ook hij is aangehouden.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement