Groendienst strooit binnenstad Leeuwarden handmatig

Omdat de strooimachines de Leeuwarder binnenstad niet ijzelvrij krijgen, heeft de gemeente in de loop van de ochtend twaalf groenmedewerkers aan het werk gezet, die handmatig alle drukke plekken moeten bestrooien.

,,Wij vragen verkeersdeelnemers om rekening met elkaar te houden'', zegt Erik Krikke van de gemeente. ,,Veel voetgangers lopen op de fietspaden. Fietsers rijden op de rijweg. Doe dus rustig aan.''

De gemeente heeft de linkerrijbaan op de Drachtsterweg (stadinwaarts) vanmorgen tijdelijk afgesloten. ,,Daar werd het zout niet goed ingereden'', zegt Krikke. Het meeste verkeer koos uit zichzelf al voor de rechterrijbaan.

Die linkerrijbanen zijn ook in de rest van de provincie een probleem, zegt Jan Arendz van de provincie. Vooral in de zuidoosthoek van de provincie is het nog glad op de wegen.

De provincie Fryslân zette de afgelopen 23 strooiwagens, verdeeld over 7 aannemers in. Vanochtend waren zij al toe aan hun zevende strooironde. ,,We hebben voldoende strooizout'', zegt Arendz. De provincie werkt met nat zout, dat vooraf niet verwarmd hoeft te worden.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement