Gewonde bij schietpartij Leeuwarden

Vrijdagavond heeft rond 17.45 uur een schietpartij plaatsgevonden aan De Tuinen in Leeuwarden.

Er is een gewonde, maar volgens de politie is het nog onduidelijk of de gewonde bij de schietpartij betrokken was. Het slachtoffer is overgebracht naar het ziekenhuis.

De schietpartij gebeurde bij kapperszaak de Super Schaar. De politie heeft de omgeving volledig afgezet. Momenteel vindt er een onderzoek plaats.

Update 18.19: De politie roept op om uit te kijken naar een grijze Audi A3. Kenteken: 97-NJ-JL. Onderneem zelf geen actie, waarschuwt de politie.

Update 18.51: Het slachtoffer was aanspreekbaar toen hij naar het ziekenhuis werd gebracht, meldt de politie.

Update 21.05: Het slachtoffer is een 28-jarige man uit Leeuwarden die zich in de kapperszaak bevond op het moment dat vier mannen binnendrongen. Dat meldt de politie vanavond.

Toen de mannen binnenkwamen, volgde er een vechtpartij waarbij de Leeuwarder werd gestoken. Buiten de zaak is er vervolgens geschoten, maar het is nog onbekend of het slachtoffer hierbij geraakt werd.

De vier mannen gingen er na de schietpartij vandoor.

Update 22.18: Volgens politiewoordvoerster Kalina Pruntel staat het niet vast of de Audi iets met de steek- en schietpartij heeft te maken. ,,Er zijn door getuigen nog meer auto's aangewezen'', zegt ze.

Bekijk hier en hier beelden van de omgeving even na de schietpartij.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement