Gerda Postma terug als wethouder Achtkarspelen

Gerda Postma (PvdA) keert terug als wethouder in Achtkarspelen. In juli was zij juist afgetreden. Donderdag worden vier kandidaten aan de gemeenteraad voorgelegd.

Ook Harjan Bruining (CDA), Jouke Spoelstra (CDA) en Klaas Antuma (ChristenUnie) zullen als wethouder gaan fungeren in de nieuwe coalitie.

Bruining wordt verantwoordelijk voor financiën, organisatie en economische zaken, Spoelstra voor de portefeuille Mienskip met daarin onder meer sport, accommodaties en leefbaarheid. Hij is met zijn 26 jaar een van de jongste wethouders van Nederland. Antuma zal woningbouw, ruimtelijke ordening en duurzaamheid op zich nemen. Postma wordt voorgedragen voor cultuur, onderwijs, sociaal beleid, werk en inkomen.

Joop Atsma was als (in)formateur betrokken bij het vormen van de nieuwe coalitie. ,, Ook na de verkiezingen in 2018 willen de partijen graag samen verder. Uiteraard kan dat alleen als ook de kiezers voldoende vertrouwen in deze coalitie uitspreken'', aldus Atsma.

Crisis

In Achtkarspelen begon op 7 juli een politieke crisis met een motie die de FNP indiende, tegen de zin van coalitiegenoot PvdA. Dat leidde half juli tot het opstappen van alle drie de wethouders van FNP, GBA en PvdA.

De aanleiding was een motie over zorggeld dat naar de algemene reserve zou gaan. Wethouder Gerda Postma (PvdA) kondigde aan af te treden als de motie het zou halen. De motie werd op 14 juli aangenomen.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement