Gerben Huisman verruilt Friese staten voor ChristenUnie

Gerben Huisman vertrekt als griffier van provinciale staten. Hij wordt directeur van het partijbureau van de ChristenUnie.

Huisman (41), die in Leeuwarden woont, is sinds maart 2016 griffier van provinciale staten. Hij begint al op 4 maart aan zijn nieuwe baan in Amersfoort. De provincie zoekt intern een interim-opvolger voor de rest van het jaar.

Op 27 maart, kort na de verkiezingen van 20 maart, zal Huisman voor het laatst in functie zijn bij de statenvergadering. Officieel is hij tot 1 april in dienst.

Voor de verkiezingen van de Tweede Kamer in 2017 stond hij op de kandidatenlijst van de ChristenUnie. Hij werkte tien jaar voor de provincie. Hij was aanvankelijk de bestuurlijk adviseur van toenmalig gedeputeerde Piet Adema, die nu partijvoorzitter is van de ChristenUnie.

Sinds september vorig jaar is Huisman ook directeur van World Servants in Wolvega, een organisatie die ontwikkelingswerk organiseert voor jongeren. Hij combineert die met zijn nieuwe baan. Wegens ziekte is de functie op het partijbureau van de ChristenUnie voorlopig vacant.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement